• Lefoglalás
 • Gyermekkoromban 13 évesen kezdtem el táncolni. A Budai Táncklubba jártam Dékány Évához, ahol jazz-balettot tanultam 5 éven keresztül.
  A 90-es évek elején tört be hazánkba a Versenyaerobik, mint sportág. Az első Országos Bajnokságnak még csak nézője voltam, itt kaptam kedvet ahhoz, hogy sportszerűen műveljem.
  Edzőm Sinkó Béres Andrea volt. Közel 10 éven keresztül váltam a sportág rabjává, rendszeresen versenyeztem akkori párommal, Krichenbaum Pállal. (Legjobb eredményeink: az 1998-ban Magyarországon rendezett Európa Bajnokságon VIII. helyezést értünk el, 2000. OB I. hely.)                                          

                       west coast swing - Timi versenyaerobic                      

  1995-ben záróvizsgáztam a Budapesti Tanítóképző Főiskolán. Ekkor kért fel Müller Katalin, hogy edzősködjem a Táncklubjában, így vált szakmámmá a tánctanítás.

  1996-ban a Testnevelési Egyetemen elvégeztem az edzői képzést, amivel egyidőben aquafitness és fitt ball oktatói képesítést is szereztem. Ezután  szintén az elsőként induló 4 éves verseny aerobik-verseny fitnessz szakot, így lettem szakedző. Sportaerobik bírói tanfolyamon  is részt vettem. Később érdeklődésem egyre inkább az amatőr táncok felé fordult, ami a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendt, és a szakmám is megkívánta, így továbbképeztem magam a Hip-Hop területén, amit a Black Time társulat vezetőjétől, Hartmann Gábortól sajátítottam el.

  2000-ig dolgoztam a fitness területén aerobik óraadóként, mellette sportaerobik szakedzőként.

  1996-ban megalapítottam az AeroKid Sport Tánc Klubot, mely iskolákba kihelyezett tanfolyamokként működött és az 5 -18 éves korosztály számára nyújtott tánctanulási lehetőségeket Hip-Hop, moderntánc és Rock’n’ Show műfajokban. Tanítványaim számos területi sportaerobik versenyen értek el dobogós helyezéseket, illetve a 4M Dance Company által szervezett Fashion Dance Magyar Kupán voltak többszörös magyar bajnokok.

  2005-ben kezdtem el a Cubai Salsával foglalkozni a Salsa Diabólica tánciskolában. Hamarosan tagja lettem a Salsa Peligrosa rueda csoportnak, mellyel rendeszeresen versenyeztünk és felléptünk. (Legjobb eredményeink: 2008. Hungarian Open I. hely, 2008. Salsa la Cubana III.hely, 2007 – 2008. Salsa Diabólica verseny I. hely)
  2005-ben kezdtem el a Cubai Salsával foglalkozni a Salsa Diabólica tánciskolában. Hamarosan tagja lettem a Salsa Peligrosa rueda csoportnak, mellyel rendeszeresen versenyeztünk és felléptünk. (Legjobb eredményeink: 2008. Hungarian Open I. hely, 2008. Salsa la Cubana III.hely, 2007 – 2008. Salsa Diabólica verseny I. hely) 

   west coast swing - Timi salsa


  A salsa kapcsán ismerkedtem meg partneremmel , Vajda Zsolttal, (aki azóta már a férjem, 2014.06.14-én házasodtunk össze) akivel páros versenyszámban lettünk II. helyezettek a 2009-es Hungarian Openen.

  2008-ban kezdtem el foglalkozni a West Coast Swinggel Zsolt ajánlására. Zenei világa és mozgásanyaga közel állt hozzám. Az R&B zenét eddig is kedveltem és sok stíluselem, mozdulat átvehető a Hip-Hop-ból, (pl. testhullámok) és a salsából is, hiszen ez a páros tánc nagy teret enged az improvizációnak, így más táncok mozdulataival jól kombinálható, díszíthető.
  Kezdeteben Balásy Ádám és Jóri Rita tanfolyamaira jártunk. Én Sokat köszönhetek páromnak, Vajda Zsoltnak, hiszen ennek a vonalas vezetésű táncnak az alapjait és a technikáját tőle tanultam.
  Rendszeresen részt veszünk külföldi versenyeken és workshopokon, ahol számos nagynevű tanártól tanulunk: Tatiana Mollmann, Jordan Frisbee, Parker Dearborn, Jessica Cox, Michael Kielbasa, Jennifer de Luca, Kyle Redd, Sarah Van Drake, Maxence Martin, Virginie Grondin, Benji Swimmer, Ben Morris, Patty Voo. Külön köszönet Melanie Stockernek, akinek lelki támogatására mindig számíthattunk.

  west coast swing Sea Sun Swing   Rendszeresen részt veszünk külföldi versenyeken és workshopokon, ahol számos nagynevű tanártól tanulunk: Tatiana Mollmann, Jordan Frisbee, Parker Dearborn, Jessica Cox, Michael Kielbasa, Jennifer de Luca, Kyle Redd, Sarah Van Drake, Maxence Martin, Virginie Grondin, Benji Swimmer, Ben Morris, Patty Voo. Külön köszönet Melanie Stockernek, akinek lelki támogatására mindig számíthattunk. 

  2010-ben Vajda Zsolttal megalapítottuk a SWINGSHOT TÁNCISKOLÁT, folyamatosan több táncstúdióban oktatunk Budapesten: Hölgyválasz Dancestúdió, Tília Tánc és Mozgásstúdió, Goldance Tánciskola.
  Ezzel egyidőben létrehoztunk egy fellépő csoportot, A SwingShot Formációt. Rendszeres fellépéseinken népszerűsítettük a West Coast Swinget Tánciskolák évzáróin, Konferenciákon, Fesztiválokon.
  Több koreográfiát készítettünk különböző stílusokban:  2010. Boom-boom,  2011. Lady Gaga,  2012. Forget You,  2013. Dirty Dancing,  2014. Getsby.  
  Az  MLTSZ versenyein többször első helyezést étünk el, 2013-ban Látványtánc Európa Bajnokok lettünk.
  Tagjai vagyunk a Mango Plage rendezvénysorozat hivatalos tanári karának, rendszeresen tanítunk latin fasztiválokon:  All Stars, Bachata Stars.
  Szeretnénk, ha minél többen ismernék meg ezt a modern társastáncot, mert napjainkban a legtöbb szórakozóhelyen használható! A legszabadabb társastánc, amit ismerek, ami végül az improvizációra épül és a vezetés-követésen belül adja meg a variálás lehetőségét a pár tagjai számára, nemcsak a mozgásunkat szépíti, hanem beleélve magunkat a zenébe nagy önkifejezésre és feloldódásra ad lehetőséget sok-sok ismerős és jóbarát társaságában.

  Swingshot Tánciskola - 2015
  Designed by Zsolt Csajági